7T4A3684-Edit.jpg

 Как започна всичко...

За нас

Задавали ли сте си въпроса какво ядете ? Чете ли добре етикета на всичко, което купувате? Имате ли нужда от интернет търсачка ,за да разберете всяка съставка и нейните вреди? Замисляли ли сте се ,колко опасни съставки има вложени в продуктите и начина им на приготвяне и обработване?
Трапезната сол,натриев глутамат,трансмазнини,фураж,мая и това не е всичко!

Замисляли ли сте се за пътя на житото, ръжта, лимеца , докато стигне до рафта в магазина.Колко дълъг път е изминал по силози ,барели, стелажи и чували, складове и цехове. Какво е събрало по пътя си и какво ще ви донесе ,когато е на трапезата ви? Замисляли ли сте се с какво храните себе си, децата си ,родителите си? Замисляли ли сте се, как всичко пакетирано с дълъг срок на годност е приготвено? Как е изпечено ? Мислели ли сте си какво прави гликацията в организмът ви? Дали по време на целият производствено-търговски път нещо полезно е останало? Замисля ли сте се за връзката между здравето ви и здравословното ви тегло, настроението ви и външният ви вид те имат пряка връзка, с това което давате на организма си?


Ние знаем, че в днешно време е невъзможно да се опазим от битовата химия и заобикалящата ни мръсна околна среда…,но знаем че можем да избираме какво ,кога , колко и как да сложим на трапезата си! Ние знаем,че сами правим своят избор ,ние знаем,че е нужно да четем етикетите и решим дали продукта е за нашата кошница.Ние години наред мислим за всичко това, много дълъг път изминахме и дълги години търсим знание за макрунутриентите и ползите от храната, дълги години търсим начин да опазим и запазим всичко полезно по време на дългият път на продуктите до трапезата, дълги години експерименти как да приготвим за да не унищожим всичко полезно ,дълги години труд и опити.Ние повече от 15 години се храним с тази философия.Решихме ,че е егоистично знанието ,което придобихме ,резултатите, който постигнахме ,ползите които получиха нашите близки и приятели, вкусовете който получихме да ги запазим само за нас.Хубаво е да предадем нататък всичко, което
научихме!

 

Всичко започна преди много години. Любовта към спорта и желанието за хубава фигура ме отведе към нутрициологията! По-късно тази любов се обогати с желанието ми храната да е сбор от макронутриенти и начин на приготвяне даряващ здраве!
Малко след това дойде и знак от съдбата! Наложи се да
сложат два стенда на баща ми и вече знаех, че няма да
се спра да търся природосъобразен начин на живот!
Всичко,което знаех до този момент е,че лекарствата не
лекуват а притаяват симптома. Изписаха баща ми с шепа
лекарства.....не бях съгласна с това! Търсенето на знание
ме доведи до това ,което правя днес! Знаех,че бялото
брашно, добавките в него, захарта, натриевият глутамат,
трапезната сол са убиец на здравето.

Всичко,което знаех можех да го приложа в храненето на
баща ми!Така поетапно намаляхме шепата лекарства, обогатявах храната му с подправки и хранителни продукти приготвени по-здравословен начин, така той премахна 9 кг от теглото си, свали холестерола си, промени погледа си към храната и стила си на живот. Днес е без няколко месеца на 70 години ,чувства се прекрасно и работи 7 дни от седмицата по не по-малко от 8 часа, защото както е казал Хипократ:


“ Нека храна бъде лекарство и лекраството, а лекарството- вашата храна“

unnamed (1).jpg
0V48zoYI.jpeg

Нашите продукти са

без глутен,без мая,без консерванти,без стабилизатори,без ГМО!

Всички семена се мелят чрез насичане директно преди употреотба в печивата,това запазва полезните качества и предотвратява окисляването на полезните мазнини,съдържащи се в тях. В нашите продукти се ползва само морска сол ,която я купуваме на кристали и мелим за деня нужното количество,така се застраховаме,че не използваме сол ,която е обработена с химикали за да остане бяла на цвят,както и сме сигурни,че в нашата сол няма другият химикал ,който индустрията използва за да се предпази от вкаменяването на солта. Всички подправки са с високо качество и се прилагат след финно смилане и минаване през сито,за да сме сигурни ,че в тях няма примеси на царевично нишесте,глутено съдържащи брашна и всички други пълнежи,който индустрията употребява. Всички мазнини са или студено пресовани или сурови тахани ,ние ползваме растителни масла!Всички печива се пекат на температура от 160 до 170 градуса така се застраховаме,че всички качества ще се запазят в крайният продукт.Всички печива се пекат или без форма или в хартиена! Не ползваме нито тефлон, нито алуминий. Ние можем да предложим хляб за здраве,за диета,за страдащи от глутенова непоносимост,за диабетици,за желаещи да свалят килограми,за страдащи от автоимунни заболявания,за вегетарианци,за вегани,нашите продукти са с много ниско съдържание на въглехидрати.

Organic Food Badge 5