top of page

5 важни опорни точки за да сте здрави

Знаете ли колко фактора са нужни всеки ден в живота ви за да сте здрави да дадете предпоставки на организма ви да функционира с пълният си капацитет?Човешкият организъм е създаден съвършено, той може да се самолекува стига само да има условия за това.


Ако заобикалящата ви среда е природосъобразна и чревната ви флора в баланс, то тогава трудно ще се разклатите здравословно! Ако осигурявате 5-те важни на тялото си елемента всекидневно, то ще ви се отблагодари със здраве.

80% от имунитета ви се намира в червата! Внимавайте какво им предоставяте с храната си!


1. Първият фактора се нарича СЛЪНЦЕ!!! Няма живот без слънце, няма фотосинтеза, няма производство на витамин Д в организма, а без него нищо не функционира както природата е отредила в човешкото тяло! Той е важен както за имунитета, така и за щитовидната жлеза. Той балансира половите хормони, поддържа здрава сърдечно-съдовата система, поддържа здрави костите. Всеки ден минимум 30 мин трябва да се излагате на слънце като откриете част от тялото си, ръце, крака, лице! На слънце, но без слънцезащитен фактор (друга тема, която ще развием в следващ етап).


2. Сол СОЛ, но морска от пакет на зърна, която си мелите у дома. Само така сте сигурни, че не е обработена с химикал против вкаменяване и за избелване. Избирайте пакет без търговски вид!

Години наред се знае, че без водно-солиев баланс живот няма! Солта помага на стомаха в производството на солна киселина! Морската сол е богата на йод, магнезий и още около78 минерала, без който тялото ви не може да функционира правилно! Разтворът на морска сол и вода има състава на човешката сълза и околоплодната течност в утробата на майката. Без сол в организма водата не влиза в клетката, а без вода живот няма.

Морската сол е богата на магнезий, а той е жадна молекула за вода и благодарение на него водата влиза в клетката.



3. Движение Единственото нещо, което раздвижва лимфата е движение и спорт. Така чрез лимфата човешкото тяло отвежда токсините извън тялото. Чрез движение се подобрява кръвообръщението, а кръвта разнася както хранителни вещества, така и кислород. Всички микроби живеят в анаеробна среда, там където има кислород микроб не вирее.



4. Вода

Пиене на вода - без нея колко дни човек ще оживее. Тя е естествен разредител, тя е живот, но водата не може да навлезе в клетката без сол не забравяйте.


5. Сън

От 22 ч до 6 ч е времето, когато трябва да спите. Всичко извън тези часове не освобождава достатъчно хормона мелатонин, а той е балансьора на съня и младостта! Само чрез съня се освобождава хормон на растежа, а той възстановява и балансира функцията на всички жлези. Той подмладява. Сънят е единствения начин да се възстанови нервната система.


214 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page