top of page

Конопен протеин

Конопените семена са един от най-добрите източници на растителен протеин.

Ако желаете да увеличите приема на протеини от естествен растителен източник, тогава конопеният протеин е идеалният избор.


Конопеният протеин на прах съдържа 20 аминокиселини, включително деветте основни аминокиселини, които тялото не е в състояние да произвежда самостоятелно и може да ги набави само чрез храна. Конопеният протеин съдържа също омега мастни киселини и фибри, бори се с умората влияе и върху имунната система.


Конопът е разновидност на растението Cannabis sativa, което се отглежда заради неговите влакна и семена. Конопът не съдържа съединението тетрахидроканабинол (THC), което е най-известно със своите психоактивни свойства. Консумацията на коноп е безопасна, здравословна и законна.


Конопеният протеин е направен от семената на конопеното растение и има изключително приятен има лек ядков вкус. Конопените семена са мощен източник на естествен протеин с поне 20 аминокиселини, включително деветте основни аминокиселини (хистидин, изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и валин). Аминокиселините са органични съединения, които се комбинират, образувайки протеини и заедно са градивните елементи на човешкото тяло.



Конопеният протеин осигурява основните мастни киселини омега-3 и омега-6 в здравословно съотношение 3:1 – изключително важно е количествата на омега-3, 6 и 9 мастни киселини да са в правилното съотношение за здравето .

Конопът е и един от малкото източници на гама-линоленова киселина (GLA). Богатите на гама-линоленова киселина храни, помагат при:

  • Диабет и диабетна невропатия

  • Сърдечно заболяване

  • Високо кръвно налягане

  • Множествена склероза

  • Наднормено тегло

  • Предменструален синдром

  • Ревматоиден артрит

  • Кожни алергии

Конопеният протеин на прах съдържа диетични фибри, хлорофил, минерали и антиоксиданти и изключва наличието на наситени мазнини, холестерол, натрий и захар.


Ползи за здравето

Независимо дали сте професионален спортист, имате умерена физическа активност или слаба такава конопеният протеин има много ползи, това го прави подходящ избор за почти всеки човек.

1. Увеличава приема на протеин без да подкиселява човешкият организъм!

Знаете, че всички животински протеини водят до кисело ph (това е друга тема,която скоро ще засегнем).

Първо и основно, редовната консумация на конопен протеин на прах, увеличава общия ви прием на протеин.

В човешкото тяло протеините имат ключова роля както за мускулите, тъканите и дори някои хормони, те засилват метаболизма и увеличават възможността на организма за изгаряне на мазнини.


2. Подобрява здравето на сърцето

Конопените семена имат идеалния баланс на омега-3 спрямо омега-6 мастни киселини, те са е съотношение е 3:1, а това е златната комбинация за сърдечно съдовата система.

Омега-3 мастна има полза за предотвратяване на коронарна болест на сърцето.

Конопените семена са полезни както за сърцето, така и за всички органи. Поради високото съдържание на фибри, които контролират както кръвната захар така и кръвното налягане, намаляват нивата на лошият холестерол и подобряват нивата на триглицеридите.

3. Пречиства дебелото черво

Конопеният протеин е богат на разтворими и неразтворими фибри. И двете форми на фибри естествено почистват дебелото черво, намалявайки запека и токсините в тялото. Приема му води до намаляне риска от хемороиди, диария и дивертикулоза.


4. Намалява глада за сладко

Високото съдържание на хранителни вещества в конопения протеин го прави добър съюзник в борбата срещу глада за сладко. Благодарение на диетичните фибри, които съдържа се регулира нивото на глюкоза в кръвта. Когато поддържате нивата на глюкоза стабилни и нямате пикове и спадове на кръвна захар има много по-малка вероятност да получавате сривове в нивата на енергия и съответно да ви се дояжда сладко.


43 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page